Σελίδες

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Βούτυρο πλαστικό ή αληθινό?

'Ελαβα τις προάλλες mail από φίλη όπου περιέγραφε τα συστατικά της μαργαρίνης, οποιασδήποτε μάρκας. Στάθηκα στο σημείο όπου ανέφερε πως για 1 μόνο τοις εκατό στη μοριακή δομή της μαργαρίνης δεν είναι πλαστικό. Τρώμε δηλαδή πλαστικό παρά 1%.
Την ίδια στιγμή πέταξα ό,τι είχα στο ψυγείο που θύμιζε μαργαρίνη.
Αν τελικά είναι αλήθεια όσα διάβασα καλά έκανα, αν όχι τι να πω, δεν είμαι και χημικός τροφίμων οπότε μη σας πάρω στο λαιμό μου.
Πάντως με οδήγησε σε άλλους διατροφικούς δρόμους.
Νυχτοπερπατώντας στο internet βρήκα κάτι τόσο απλό και απορώ πως δεν το είχα ανακαλύψει νωρίτερα.
Αληθινό βούτυρο, σπιτικό και σε πολύ λίγο χρόνο, κυρίως όμως πανεύκολα.
Θα χρειαστείτε τα εξής πολλά υλικά: χαχαχα, αστειεύομαι.

Θα χρειαστείτε ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ κρέμα γάλακτος καλής ποιότητας 35% ή και με παραπάνω λιπαρά και ένα βαζάκι.

Πως θα κάνουμε βούτυρο:
Βάζετε όση κρέμα γάλακτος θέλετε στο βαζάκι. Το κλείνετε με το καπάκι του καλά και χτυπάτε  όπως χτυπάτε το φραπέ στο σέικερ. Οταν πιαστεί το χεράκι το κάνετε με το άλλο και αν βαριέστε, δώστε το σε κάποιον άλλον να συνεχίσει. Θα σας πάρει περίπου 15-20 λεπτά με γρήγορες κινήσεις.
Και ω του θαύματος! Κάνατε βούτυρο αγνό γάλακτος! Ανοίγετε το καπάκι, χύνετε το υγρό, αδειάζετε τη μάζα του βούτυρου σε σουρωτήρι, το αφήνετε λίγα λεπτά, το βάζετε σε δοχείο στεγνό γυάλινο και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Είτε σε γλυκά, είτε σε φαγητά, είτε αναμειγνύετε με γιαούρτι, σκόρδο, μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και κάνετε ένα νόστιμο βούτηγμα ή άλλειμα για ορεκτικό.

Ε! δεν ανακάλυψα και την Αμερική αλλά αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε άλλου είδους βούτυρο ή δεν έχετε στο ψυγείο και το χρειάζεστε οπωσδήποτε, νομίζω πως σας έλυσα τα χέρια, ε?

Γεια χαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: