Σελίδες

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Μη πετάτε τα γιαούρτιααααααα

Με τόσα που ακούμε τελευταία από τους πολιτικούς μας, θέλοντας να υφαρπάξουν την ψήφο μας, δεν έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό να πετάξεις κανα γιαουρτάκι? Προσπαθούν να μας πείσουν πως ό,τι έκαναν το έκαναν για να μας "σώσουν".
Κρίμα δεν είναι να τα χαραμίσουμε πάνω τους?
Είπα λοιπόν να σας δώσω έναν τρόπο ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε και και να μη πάνε στράφι στα μούτρα τους. Να τα κάνουμε κάτι σαν "κρέμα τυριού". Πολύ απλά και πανεύκολα.
Παίρνετε όσο στραγγιστό γιαουρτάκι θέλετε, κατά προτίμηση 2% και το αδειάζετε σε πανάκι -όχι τούλι- ή σε γάζα βαμβακερή και το ακουμπάτε σε σουρωτήρι. 
Από κάτω μπορείτε να βάλετε το κεσεδάκι για να κρατήσει τα υγρά του γιαουρτιού όσο θα στραγγίζει στο ψυγείο ή κάποιο άλλο δοχείο. Πρέπει να υπάρχει κενό αρκετό γιατί μπορεί να ξεχειλίσει και να τα κάνετε μούσκεμα Το αφήνετε για τουλάχιστον 12 ώρες, για να μη σας πω 24, να στραγγίσει καλά. 
Κάντε και τη δοκιμή με το δάχτυλο, πιέστε το λίγο να δείτε αν έχει τη στεγνο-υγρή υφή του μανουριού, αν ναι τότε είναι έτοιμο.
Τώρα, το βάζετε σε μπολάκι και ρίχνετε μέσα ό,τι τραβά η ψυχή σας. Ξέρω τι τραβάει, ό,τι και η δική μου αλλά τώρα λέμε να την ευχαριστήσουμε λιγουλάκι. Από ρίγανη, θυμάρι, ελαιόλαδο, αλατάκι, πιπεράκι, κομματάκια κόκκινης, πράσινης, κίτρινης πιπεριάς, τριμμένο σκόρδο, ελίτσες κομματάκια, λίγη μαγιονέζα, κέτσαπ, κ.λπ. κ.λ.π. Μπορείτε επίσης θαυμάσια να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τσιζ-κέικ. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να το ανακατέψετε με ζάχαρη άχνη ή καλύτερα μέλι, μαρμελάδα, ή άλλη σάλτσα φρούτου που θα έχετε. 
Θα σας πω άλλη μέρα για πανεύκολη βάση τάρτας.
Ο,τι και να βάλετε πάντως φροντίστε να ταιριάζουν οι γεύσεις, ή και να μη ταιριάζουν και είναι για πέταμα, ξέρετε εσείς που να το πετάξετε.

Γεια χαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: