Σελίδες

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μικρό θαύμα στην κουζίνα

Εδώ είμαι φιλαράκια, μου στείλατε μηνύματα για να σας δώσω και άλλες χρήσιμες "συμβουλές" να το πω? εμπειρία μάλλον θα το πω, που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης με το λεμονάκι, θέλω να προσθέσω πως ό,τι κάνετε με τον κίτρινο καρπό, μπορείτε να το κάνετε θαυμάσια και με τον πορτοκαλί καρπό, δηλαδή το πορτοκαλάκι. Τα ίδια αποτελέσματα θα δείτε αν το χρησιμοποιήσετε ως καθαριστικό, ή αν παγώσετε το χυμό και τον ρίξετε όποτε γουστάρετε σε σιροπάκι για να γίνει πορτοκαλάδα. Ακόμα-ακόμα και σε ποτό το καλοκαίρι χωρίς να το νερώσετε με κοινά παγάκια. Παγώστε και ό,τι άλλο φρούτο θέλετε, ακόμα και φράουλα, χυμό μήλου, βερύκοκα, ροδάκινα, πεπόνι, καρπούζι κ.λ.π. κ.λ.π.
 Τις λεμονόκουπες και τις πορτοκαλόκουπες δείτε τις ως θησαυρό. Δεν μετριούνται όλα με το χρήμα πια. Πρέπει να ανακαλύπτουμε τους δικούς μας θησαυρούς και τα δικά μας θαύματα, ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί. Κάτι σαν τους σωματοφύλακες ή θεματοφύλακες της "στριμωγμένης" καθημερινότητας, ταιριάζει καλύτερα.
Να πω λοιπόν για το μικρό θαύμα που ανακάλυψα από παλιό φούρναρη.
Εσείς αν το διαβάσετε και σας αρέσει, μοιραστείτε το και με άλλους, αλλά κάντε και μια αναφορά στο μπλογκ μου, έτσι, για την τιμή των μπλόγκερς, αλλά και στο άλλο μου μπλογκ:
                                  www.sugar-art-jenny.blogspot.com,
όπου μπορείτε να βλέπετε τις καλλιτεχνικές μου τούρτες σε τρισδιάστατα σχήματα.
Λοιπόν, στο θέμα μας. Θα σας πω τι να κάνετε για να μη κολλάνε τα γλυκά ή ό,τι άλλο θέλετε να ψήσετε, στο ταψί.

Βάλτε σε μπολ του μίξερ τα εξής απλά υλικά.

1/2 φλ. σπορέλαιο
1/2 φλ βούτυρο
1/2 φλ αλεύρι, οτιδήποτε

Χτυπήστε, χτυπήστε, χτυπήστε καλά να γίνουν αλοιφή.
Παίρνετε πινελάκι, αλείφετε το ταψάκι, ρίχνετε ό,τι έχετε να ψήσετε, το ψήνετε και ώ του θαύματος, όταν το βγάλετε από το φούρνο αναποδογυρίστε το σε σχάρα και θα βγει χωρίς να έχετε χρησιμοποιήσει αλουμινόχαρτο, λαδόκολα ή βούτυρο και αλεύρι (γίνεται και η κουζίνα χάλια απαπα).
Δεν είναι τέλειο κόλπο? Κάντε το και θυμηθείτε με.
Είπαμε, για την τιμή των μπλόγκερς.
Ετσι κάνουμε κάτι, έστω ελάχιστο, για  το περιβάλλον χωρίς περιττά σκουπίδια.

Γεια χαρά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: