Σελίδες

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Φραουλίτσα το φρούτο της εποχής

Εκανα την τουρτίτσα που θα δείτε στο άλλο μου μπλογκ www.sugar-art-jenny.blogspot.com για το δίχρονο κοριτσάκι αγαπημένης φίλης της κόρης μου.
Τα μαγουλάκια της είναι σα φραουλίτσες, έτσι αποφασίσαμε το σχέδιο. Γερή και ευτυχισμένη να είναι η Ολγίτσα, στρωμένος ο δρόμος της με λουλούδια και νάχει πάντα γύρω της αγαπημένους ανθρώπους. Οπως τον παππού και τη γιαγιά της. Δεν είχα την τύχη να τους γνωρίσω αλλά άκουσα τα καλύτερα γι'αυτό το τόσο αγαπημένο ζευγάρι. Κάνουν "ζουζουνιές" έπειτα από τόσα χρόνια ευτυχισμένης -παρά τις δυσκολίες- ζωής τους.
Και σ'αυτό το σημείο θάθελα να σταθώ, στις σχέσεις ζευγαριών. Ακούμε γνωστούς μας που χωρίζουν πολύ συχνά. Και αν δε χωρίζουν μένουν μαζί από συνήθεια ή από ανάγκη.
Πόσα όμως  ζευγάρια έχουμε δει, έπειτα από 20-30 ή και 40 χρόνια γάμου, να κοιτάζονται και να νιώθεις εσύ ο τρίτος πως το βλέμμα τους κρύβει αγάπη, ενδιαφέρον, γιατί όχι και έρωτα!
Δε θέλω να αναλύσω το θέμα, δεν είμαι ειδική εξάλλου, αλλά με το φτωχό μου μυαλό σκέφτομαι μήπως, με αφορμή τη φραουλίτσα που είναι και το φρούτο της εποχής, κάνουμε το ενδιαφέρον μας για το σύντροφό μας φρούτο κάθε εποχής, εύκολης ή δύσκολης, στα πάνω και στα κάτω, στα πλούτη και στη φτώχεια.
Και για να βοηθήσω και εμένα και εσάς, θα γλυκάνω λίγο την ατμόσφαιρα με πολύ εύκολη μαρμελάδα φράουλα. Τρία υλικά όλα κι όλα. Φράουλα, ζάχαρη και ζελέ σε σκόνη.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
200 γρ ζάχαρη (μόνο ή και λιγότερο ή και καθόλου)
1 κ.γ. ζελέ σκόνη

 Βάζουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη (αν βάλετε) να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά με σκεπασμένο καπάκι. Δε θα καεί, μη φοβηθείτε, έχει αρκετά υγρά και ζάχαρη η φραουλίτσα από φυσικού της.  Σε μια ώρα το βλέπουμε αν έχουν σωθεί στο μισό τα σορόπια. Αν όχι, ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια και χωρίς καπάκι βράζουμε για 10-15 λεπτά, να σωθεί το ζουμάκι στο μισό. Ρίχνουμε 2 κ.σ. χυμό λεμόνι, βγάζουμε τυχόν αφρούς με τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε το ζελέ που έχουμε μουλιάσει σε 3 κ.σ. νερό κρύο, ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά, αν θέλουμε λιώνουμε τελείως και τις φράουλες, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε σε βάζα αποστειρωμένα χωρίς το καπάκι.
Οταν κρυώσει τελείως η μαρμελάδα, σκεπάζουμε με το καπάκι και φυλάμε στο ψυγείο.
Εύκολη δεν είναι? Εσείς μπορεί να έχετε και πιο εύκολη, εδώ είμαστε για να μοιραστούμε τη συνταγή σας.
Αυτήν αλλά και άλλες, για γλυκά, για φαγητά, για ανθρώπινες σχέσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: