Σελίδες

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κατά βούληση υλικά και συναισθήματα



Βλέπω κίνηση σ'αυτό το μπλογκ, ενώ το έχω παραμελήσει. Ισως λόγω του άλλου μου μπλογκ όπου ανεβάζω πολύ συχνά, τελευταία, ζαχαρένιες δημιουργίες μου. Καλλιτεχνικές δημιουργίες θα τις ονομάσω αργότερα, όταν πια θα είμαι πολύ πιο σίγουρη γι'αυτό που αγαπώ πλέον να κάνω.
Μπαίνετε, βγαίνετε, δε βλέπετε τίποτα, οπότε αποφάσισα να γράφω εδώ είτε για τις τούρτες μου, είτε για εύκολες συνταγούλες, είτε για την καθημερινότητά μας και πως τη βιώνει ο καθένας, είτε για οτιδήποτε άλλο.
Τυροπιτάκια εύκολα με υλικά κατά βούληση θα δώσω σήμερα, ως δώρο για εργαζόμενες-ους ή νοικοκυραίους που θέλουν να κάνουν κάτι γρήγορο για μεζέ.

ΥΛΙΚΑ
φέτα τυρί κατά βούληση (100-200-300 γρ, όσο θέλετε ή άλλο σκληρό ή και μαλακό τυρί)
1-2-3 αυγά (όσο περισσότερα βάλετε τόσο θα θυμίζει ομελέτα)
γάλα 1/2 φλ., 1 φλ.( ανάλογα με τη φέτα και τα αυγά υπολογίζετε και το γάλα μη γίνει νερουλό πολύ)
αλεύρι όσο πάρει για να έχετε ζύμη σφιχτούτσικη
γιαούρτι στραγγιστό αν θέλετε και δεν έχετε αρκετή φέτα ή άλλο τυρί σκληρό, βάλτε πάντως 3-4 κ.σ.
του δίνει περισσότερη νοστιμιά του τυρόπιτου
αλάτι-πιπέρι κατά βούληση

Τα ανακατεύετε ή τα ζυμώνετε όλα μαζί, παίρνετε με μεγάλο κουτάλι ποσότητα ίση με βερύκοκο? περίπου και την ακουμπάτε μαλακά σε αντικολλητικό χαρτί που έχετε στρώσει σε ταψί. Το αποτέλεσμα να είναι σαν γέμιση τυρόπιτας αλλά στο σφιχτό της.
Που καιρός και λεφτά για φύλλα κρούστας, στρώσε-ξεστρώσε, τίποτα απ'όλ'αυτά.

Εχετε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω και ψήνετε 10 λεπτά, 15 λεπτά, θα τα δείτε να γίνουν χρυσούλια, αν τα θέλετε καφέ (δηλ. ελαφρώς καμμένα τα αφήνετε και παραπάνω) Ποιος θα σας πει οτι δεν τα ψήσατε σωστά? Και αν αισθανθείτε άσχημα φάτε τα μόνοι σας και ρίξτε το ανάθεμα πάνω μου. Πείτε μπήκα σ'αυτό το μπλογκ και μας έβαλε σε μπελάδες.

Βιώνουμε σκληρή πραγματικότητα και σφικτή λιτότητα γι'αυτό ας βάλουμε μπόλικα συναισθήματα στη ζωή μας μπας και γλυκάνουμε λίγο την καθημερινότητά μας.
Συναισθήματα κατά βούληση λοιπόν όπου και σε όποιον μας αρέσει



Δεν υπάρχουν σχόλια: