Σελίδες

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Πτι φουρ

Καλώς σας βρίσκω και σήμερα. 
Εσείς με βρήκατε? 
Για να με επισκεφτείτε χωρίς άδεια χέρια, έχω συνταγή για γλυκάκια πανεύκολα!!!!!!
Πτι-φουρ με γέμιση μαρμελάδα φράουλα (απο τα χεράκια μου και η μαρμελάδα).
Παραθέτω τη συνταγή, γιατί αν αρχίσω να γράφω περισσότερα δε θα σταματήσω εύκολα.

ΠΤΙ ΦΟΥΡ 30 κομμάτια περίπου

2/3 φλ. ζάχαρη (αν είναι καστανή 1/2 φλ.)
3/4 φλ. μαργαρίνη (η βούτυρο) (βγαλμένη μόλις απο το ψυγείο)
ανακατεύω τα δύο υλικά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτω:
1 αυγό + 1 βανίλια
ανακατεύω ξανά με σπάτουλα (η με το χέρι)
Ρίχνω τώρα στο μείγμα:
2 φλ. αλεύρι (το ένα φλ. μπορεί να είναι νιφάδες βρώμης)
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μπέικιν
Zυμώνω όλα τα υλικά με το χέρι ή σπάτουλα ίσα-ίσα να έχουμε ζύμη ελαφριά (αν τη ζυμώσετε πολύ θα λιγωθεί το βούτυρο).

Τώρα κάνω μικρά μπαλάκια, τα οποία βάζω σε ταψί όπου έχω βάλει λαδόκολλα (όχι περισσότερα απο 12 σε κάθε ταψί γιατί θα απλώσουν λίγο)
Με το δάχτυλο ή ένα πολύ μικρό κουτάλι, κάνω λακουβίτσα στο κέντρο της κάθε μπαλίτσας και γεμίζω με μαρμελάδα (ό,τι μαρμελάδα θέλετε, ή μπορείτε να βάλετε μείγμα της αρεσκείας σας, όπως λιωμένη σοκολάτα με κρέμα γάλακτος και ξηρούς καρπούς, ή μερέντα με κομματιασμένα φουντούκια
και η λίστα δεν τελειώνει.......)

Βάζω το κάθε ταψί χωριστά σε φούρνο  προθερμασμένο στους 180 βαθμούς C και ψήνω για 7-10 λεπτά περίπου. Αν τα θέλετε πιο τραγανά αφήστε τα για 3-5 λεπτά ακόμα μέχρι να δείτε οτι έχουν πάρει χρώμα μπισκότου.

 Ιδού το αποτέλεσμα:


Αυτά είναι κερασμένα απο μένα και συνοδεύονται με τις ευχαριστίες μου για την επίσκεψή σας.
Αυτά που θα φτιάξετε εσείς, ευχαρίστως να τα δοκιμάσω. 
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: