Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Βάση τριφτή για τάρτες

Εδώ είμαι πάλι
Αργησα πολύ να γράψω γιατί οι τουρτίτσες μου -που μπορείτε να δείτε στο άλλο μου μπλογκ http://sugar-art-jenny.blogspot.com/ - μου "έτρωγαν" όλο τον ελεύθερο χρόνο που είχα.
Εύχομαι βέβαια να μην έχω καθόλου χρόνο και να φτιάχνω, ή να δημιουργώ όπως μ'αρέσει να λέω, τρισδιάστατα γλυκίσματα για όλες τις ξεχωριστές μέρες της ζωής μας για συγγενείς, φίλους, γνωστούς αλλά και αγνώστους που τους αρέσουν αυτά που βλέπουν.
Ξεφεύγω όμως από το θέμα που αποφάσισα να ανεβάσω σήμερα.
Αφορμή γι'αυτό μου έδωσε μια τηλεοπτική μαγείρισσα που έφτιαξε τάρτα και χρησιμοποίησε απλή σχετικά βάση, αλλά.....εγώ θα σας δώσω παραλλαγή και εύκολη αλλά και ανέξοδη και αν θέλουμε και πιο υγιεινή, αν πρόκειται να την καταναλώσουν άτομα που υποφέρουν από διαβήτη.
Μπαγιάτικο ξεραμένο ψωμί, βούτυρο ή ηλιέλαιο και ζάχαρη ή μέλι ή άλλο γλυκαντικό ή και τίποτα.
Αυτά είναι τα υλικά. Να σας δώσω όμως και ποσότητες.
Πάμε λοιπόν.
Σας περίσσεψε ψωμάκι το οποίο όμως δε θα πετάξετε. Θα το βάλετε στο φούρνο ή στη φρυγανιέρα να ξεραθεί καλά να γίνει σα παξιμαδάκι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα ψίχουλα, δεν πετάμε τίποτααααα) και αφού κρυώσει το βάζουμε στο μπλέντερ σε μπουκίτσες για να πάρουμε τρίμματα.

Αυτά τα τρίμματα μπορείτε να τα βάλετε σε καλά κλεισμένο σακουλάκι και να τα κρατήσετε στην κατάψυξη μέχρι και τρεις μήνες.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με παξιμαδάκια πολύσπορα, κριθαρένια, ή φρυγανιές ή άλλη ζύμη. Προσέξτε μόνο να μη μπλέξετε τα γλυκά με τα αλμυρά και κάνετε τάρτα κρεμμυδιού με γλυκά τρίμματα, χαχαχα.

Λοιπόν συνεχίζω, χρειαζόμαστε τρία φλυτζάνια τρίμματα (ό,τι επιλέξετε) και ένα φλυτζάνι λάδι ή βούτυρο ή μισό-μισό.   Τα ανακατεύουμε να βραχούν καλά και προσθέτουμε, αν θέλουμε σοκολατένια γεύση, 3  κουταλιές κακάο και τη γλυκαντική ουσία (είναι της μόδας η στέβια τώρα) όση θέλουμε ή και καθόλου. Προσωπικά χρησιμοποιώ μέλι  3 κ.σ.γιατί δένει πολύ ωραία τα τρίμματα. Πατάμε αυτό το μείγμα σε ταρτιέρα ή ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο (για να ξεφορμαριστεί) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις πάντα για 10-15 λεπτά περίπου. Ετοιμο!!!!! Χωρίς να αγοράσετε κάτι ιδιαίτερο, μόνο με τα ψιχουλάκια που θα τα πετάγατε.
Αλλά επειδή είπαμε δεν πετάμε αλλά όπου μπορούμε ανακυκλώνουμε, μπορείτε να κρατήσετε ό,τι ψιχουλάκι έχετε σε ένα δοχείο και να αδειάζετε τα υπολείμματα από λιπαρές ουσίες (αφού τηγανίσετε ή ψήσετε οτιδήποτε) για να μη τα πετάξετε στην  αποχέτευση. Γιατί? Ε! ξέρετε τώρα, καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα και δεν διασπώνται.
Το δοχείο λοιπόν με όλα αυτά που έχει μέσα θα το βάλετε σε ένα σημείο στο μπαλκόνι σας και θα ταίζετε τα πουλάκια. Ειδικά το χειμώνα που δεν βρίσκουν εύκολα τροφή θα τα σώσετε. Αλλά θα σώσετε και το περιβάλλον.

Τώρα, τι θα βάλετε από πάνω? Ο,τι θέλετε, κρέμα γάλακτος χτυπημένη για "βαριά" παρασκευή χαχαχα, το γιαουρτοτυρί που σας έχω δώσει σε προηγούμενη ανάρτηση πως να το φτιάξετε, για ελαφριά παρασκευή, τυριά, αυγά ζαμπόν, μπέικον, λαχανικά κ.λ.π. κλπ, κλπ.....

Ας σκεφτούμε πάντως όλοι τρόπους να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον πλανήτη, την τσέπη μας αλλά και την υγεία μας.

Σας αφήνω να το σκεφτείτε, χαχαχα γεια χαράαααα




Δεν υπάρχουν σχόλια: